اگر تا به حال تجربه نگهداری و مراقبت از بیمار را دارید، حتماً می دانید که اگر شرایط بیمار اجازه دهد، با تهیه تخت بستری بیمار برای منزل و مراقبت از او در خانه، روند بهبودی را افزایش می دهد.
تخت بستری یا همان تخت بیمارستانی تختی است که برای استراحت بیماران و و مراقبت از آنها طراحی و تولید می شود.
تخت بستری تختی است که بیمار باید در تمام طول شبانه روز بر روی آن استراحت کند، پس نباید مزاحمتی برای بیمار داشته باشد و شرایط مناسب برای جابجایی، صرف غذا و ایمنی او فراهم شود.
حتی اگر تخت بستری بیمار برای منزل استفاده می کنید، باید این امکانات را داشته باشد تا در صورت نیاز دستگاه های مورد نیاز بر روی آن نصب شود.
این تخت ها انواع مختلفی دارند که بیشتر در بیمارستان ها و مراکز درمانی، کلینیک ها، مراکز پزشکی و حتی در خانه ها استفاده می شود که به صورت برقی، مکانیکی یا هندلی هستند.
ابعاد تخت بستری معمولاً 75*110*220 سانتی متر است که ارتفاع آن بین 38 تا 100 سانتی متر قابلیت تغییر دارد.
استفاده از تخت بستری مخصوص برای مراقبت از بیمار چه در منزل و چه در مراکز درمانی، مزایای زیادی دارد، از جمله این که:
ملاک اصلی برای انتخاب تخت بستری جهت مراقبت از بیمار، وضعیت بیمار است که در ادامه شرح می دهیم:
زمانی که بیمار نیاز به استراحت کوتاه مدت دارد و خودش قادر به تأمین نیازهای اولیه است، تخت تک شکن مناسب است.
این تخت بستری برای زمانی است که بیمار محدودیت حرکت دارد که با استفاده از تخت بستری دوشکن، تا هنگام تغییر وضعیت پاها از ورم کردن آن ها جلوگیری شود.
این تخت مناسب بیمارانی است که جراحی ارتوپد یا سایر جراحی ها را انجام داده اند و برای بهبودی کامل، نیاز به استراحت طولانی مدت دارند.
در چنین شرایطی زوایای تخت باید هر چند ساعت تغییر کند تا بدن او خشک نشود، از طرفی اگر این کار به طور مداوم نیاز است و همراه بیمار نیز توانایی لازم برای استفاده از هندل ها را ندارد، نباید تخت بستری بیمار تمام الکترونیک تهیه کنید.
با رعایت موارد زیر، رفاه بیمار خود را تمام و کمال تأمین می کنید:
فراموش نکنید که اگر برای پرداخت هزینه کمتر، تخت غیر استانداردی تهیه کنید، مشکلات جبران ناپذیری در انتظار بیمارتان خواهد بود.